Sunday, February 26, 2012

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες το απόγευμα στην πόλη Τζος της Κεντρικής Νιγηρίας στη διάρκεια διαδήλωσης οργισμένων νεαρών χριστιανών, λίγες ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε με στόχο εκκλησία της πόλης αυτής, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού...
πρακτορείου.
Ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τρία πτώματα σε δρόμο κοντά στην εκκλησία στην οποία έγινε η επίθεση και σε συνοικία όπου έχουν πυρποληθεί τα καταστήματα που ανήκουν σε μουσουλμάνους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τρία είναι και τα θύματα της επίθεσης που πραγματοποίησε καμικάζι, ο οποίος έρριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε εκκλησία της πόλης Τζος.
Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε εναντίον μιας εκκλησίας στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.
«Εκτελέσαμε αυτήν την επίθεση στην Τζος, στο πλαίσιο της απόφασής μας να εκδικηθούμε για τις δολοφονίες μουσουλμάνων την τελευταία δεκαετία» ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Αμπούλ Κάκα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφους στο Μαϊντουγκούρι.

No comments:

Post a Comment

Followers