Sunday, February 26, 2012

ΡΕΝ: ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Οι χώρες της ευρωζώνης είναι πιθανό να καταλήξουν τον Μάρτιο σε συμφωνία για την αύξηση της συνδυασμένης «δύναμης πυρός» των ταμείων διάσωσης, πριν την συμφωνία για την χορήγηση περαιτέρω πόρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την καταπολέμηση της κρίσης, η... 
οποία αναμένεται τον Απρίλιο, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν. Ο κ. Ρεν μιλώντας σε δημοσιογράφους από την πόλη του Μεξικού, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών των G20, είπε πως οι χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται σε «εποικοδομητικές» διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία, η οποία αντιτίθεται στην ενίσχυση των πόρων διάσωσης.
«Περιμένω πως τον Μάρτιο θα καταλήξουμε σε συμφωνία αναφορικά με την ενίσχυση των οικονομικών τειχών ασφαλείας της ευρωζώνης συνδυάζοντας τους πόρους του ESM με τους υπόλοιπους πόρους από το EFSF», ανέφερε.
«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, είμαι αισιόδοξος ότι κατά τη διάρκεια του Μαρτίου θα μπορούμε να λάβουμε απόφαση για την ενίσχυση της συνδυασμένης δυνατότητας δανεισμού του ESM και του EFSF», τόνισε.
Σε ότι αφορά στο αίτημα του ΔΝΤ για διπλασιασμό των πόρων του κατά 600 δισ. δολάρια, απουσία συμφωνίας στην ευρωζώνη για την ενίσχυση των πόρων διάσωσης, ο κ. Ρεν δήλωσε ότι «η Ευρώπη θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη για την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ έτσι ώστε η απόφαση να ληφθεί μέχρι ή κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΝΤ τον Απρίλιο».

No comments:

Post a Comment

Followers