Sunday, February 26, 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ- ΠΑΡΩΔΙΑ ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Περιμέναμε εκλογές τον Φεβρουάριο, μετά μας είπαν ότι αυτές θα γίνουν τον Μάρτιο, στη συνέχεια τον Απρίλιο, πριν το Πάσχα, μετά ακούσαμε για τον Μάιο, άλλοι λένε το καλοκαίρι, κάποιοι άλλοι τον Σεπτέμβριο και κάποιοι άλλοι τις...
μεταθέτουν στο τέλος της τετραετίας. Οι εκλογές αυτές και η ημερομηνία διεξαγωγής τους έχουν γίνει πλέον ανέκδοτο, μακρόσυρτο και απολύτως κακόγουστο.
Και αυτοί ακριβώς που επί τρία πια χρόνια τραυματίζουν βάναυσα και απροκάλυπτα την Δημοκρατία και κάθε έννοια συνταγματικότητας, συμμαχώντας με τα πεινασμένα κοράκια του ευρωπαϊκού βορρά, αυτοί οι ίδιοι, συμμετέχοντας σε ένα στημένο έξωθεν παιχνίδι, έχουν προαποφασίσει να μετατρέψουν το υπέρτατο γεγονός που σφραγίζει τη λαϊκή βούληση και τη λαϊκή κυριαρχία, τις εκλογές, σε μια καλοπαιγμένη παράσταση, με εμάς θεατές- πρόβατα. Πρόβατα που όπως δείχνουν τα πράγματα, θα προσέλθουμε, κάποια στιγμή στις κάλπες, όχι για να εκλέξουμε τον πολιτικό που θεωρούμε ότι είναι ο καταλληλότερος για να κρατήσει στα χέρια του τα ηνία της χώρας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική στιγμή, αλλά -και ναι, θα το ζήσουμε και αυτό το εξαιρετικά ταπεινωτικό και απαράδεκτο- για να επιλέξουμε αυτόν που οι δανειστές μας με την αγαστή '' συνεργασία '' του Γιώργου Παπανδρέου, κατέστησαν συνένοχο τους, αδρανοποιώντας τον από νωρίς , έτσι ώστε, ακόμα και μετά τις εκλογές, η χώρα να εγκλωβιστεί και πάλι για πολλά χρόνια και εκ των έσω, χωρίς διέξοδο διαφυγής, στην ίδια οδυνηρή σκλαβιά.
Γιατί σε τι διαφέρει πια το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, υπάρχει άραγε μεταξύ τους κάποια ιδεολογική διαφορά ; Στην πραγματικότητα, βοηθήσαμε όλοι να φτάσουμε σε αυτό το αδιέξοδο, ανακυκλώνοντας χρόνια τώρα τα δύο μεγάλα κόμματα. Και έτσι κάθε φορά, ψηφίζαμε το ένα κόμμα, όχι επειδή ήταν καλύτερο από το άλλο, αλλά επειδή θέλαμε να τιμωρήσουμε το προηγούμενο, επιδεικνύοντας μια απόλυτα αυτιστική πολιτική συμπεριφορά. Και τώρα έρχεται η ώρα που απλά κάνουμε ταμείο και πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής μας αποκοτιάς. Οι δανειστές μας τώρα επιβάλλουν, ανεξάρτητα από τη δική μας ψήφο, το ποιος θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συζητούν θετικά και πάλι την παραμονή του Λουκά Παπαδήμου στο νέο σχήμα, καταργώντας ουσιαστικά την βούληση του Έλληνα πολίτη. Θα ψηφίσουμε λοιπόν ένα κόμμα και την εξουσία θα την ασκήσουν πάλι αυτοί που οι δανειστές μας θεωρούν καταλληλότερους για την υλοποίηση των σχεδίων τους.
Όλο αυτό δεν είναι λοιπόν παρά μια καλοστημένη φάρσα. Και κάπου εδώ είναι που θα πρέπει εμείς να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Πώς ; Με το μόνο που μας απομένει, τον αιφνιδιασμό. Με το να κάνουμε αυτό που δεν περιμένουν. Με το να υπερψηφίσουμε αυτόν που δεν μπορούν να ελέγξουν και να ποδηγετήσουν. Με το να τους χαλάσουμε τη συνταγή. Με το να βάλουμε φρένο στο ολέθριο σχέδιο που έχουν στο μυαλό τους και θα μας οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Ας το σκεφτούμε όλοι και ας πράξουμε ανάλογα και κατά συνείδηση.

No comments:

Post a Comment

Followers